Käytettävissä olevat varusteet

Koneen varustuksiin kuuluu vesilentotoimintaan liittyen monia erityisvarusteita.

Kiinnittäytyminen

Koneessa on vähintään 4 kiinnittäytymisköyttä laituriin kiinnitäytymiseen. Kellukkeissa on molemmissa kellukkeissa kaksi knaapia, joista kone voidaan kiinnittää laituriin. Kellukkeissa voi pitää lennon aikana molemmilla puolilla köysiä kiinnitettyinä joko etuknaapiin tai kellukkeen rikiin. Ennen lentoa tulee varmistaa, että köydet eivät ylety missään vaiheessa vesiperäsimien ohjaukseen.

Koneessa on myös vesilentoon soveltuva kevyt alumiiniankkuri köysineen sekä ajoankkuri. Lisäksi koneessa on kaksi kappaletta noin 30 m pituista köyttä rantaan kiinnittymistä varten.

Koneen siivissä on molemmissa lyhyet köydet helpottamaan koneen hallitsemista laiturissa. Koneessa on myös erikokoisia kalliokiiloja.

Kellukkeiden suojaamiseen laituria vasten käytetään köydellä varustettua muoviputkea, koska kellukkeen levein osa on veden alla ja perinteiset fendarit eivät ole käyttökelpoisia. Lisäksi voidaan käyttää siiven kiinnityspisteeseen laitettavaa ohutta köyttä, joka on varustettu kiristyslukolla. Kun köysi toisesta päästä kiinnitetään laiturin reunaan ja jätetään kellukkeen kiinnitysköydet hieman löysälle, niin köyttä tiukkaamalla saadaan kone pidettyä kohtalaisen hyvin erossa laiturista.

Tankkausvälineet

Vesilentokonetta tankataan pääsääntöisesti jerrykanistereilla. Varustukseen kuuluu:

  • kumisia bensasäiliöitä
  • polttoainesuodatin (kahta eri mallia)
  • palomiehenhaka tankkauksen turvallisuuden parantamiseksi
  • vesibensa-astia 
  • kumimatto suojaamaan siiven maalia
  • polttoaineen siirtoletku keventämään tankkausta
  • vesibensanäytteenottoputki

Polttoainevarusteita säilytetään vasemmanpuoleisessa kellukesäiliössä.

Muita varusteita

Koneessa on kaksi airoa tai melaa käytettävissä.  Lisäksi koneesta löytyy tarvittaessa kaikille neljälle headsetit. Pelastautumisvälineistä löydät lisätietoa osiosta Hätätoimenpiteet

KOULUTUSVINKKI:

PALAUTETTA:

REKISTERÖIDY

KIRJAUDU SISÄÄN