Ilmansuuntien sadut

Maapallo

Pohjoinen

Kerran oli rohkea ja utelias purjehtija, joka halusi selvittää maailman kaikki salat. Hän matkusti laivoillaan ympäri maailmaa, tutkien ja ihastellen kaikkea, mitä hän näki.

Eräänä päivänä purjehtija huomasi, että hänen kompassinsa pohjoinen osoitti aina maapallon pohjoisnavalle. Hän oli utelias ja halusi tietää miksi näin oli. Hän alkoi tutkia asiaa ja kysyi neuvoja muilta purjehtijoilta ja tutkijoilta.

Lopulta hän ymmärsi, että maapallo pyörii auringon ympäri ja että tämä pyörähdys aiheuttaa magneettikentän, joka ohjaa kompassin neulaa. Ja koska maapallon pohjoisnapaa kohti on magneettikentän voimakkain osa, se ohjaa kompassin pohjoisen osoittamaan maapallon pohjoisnavalle.

Purjehtija oli iloinen löydöstään ja jakoi sen muiden purjehtijoiden kanssa. Hänen tietonsa auttoi muita purjehtijoita navigoida oikein ja löytää tiensä perille turvallisesti. Ja niin tämä tieto levisi ympäri maailman merirosvoista ja merimiehistä tieteellisiin tutkijoihin, ja siitä tuli tärkeä tieto kaikille niille, jotka halusivat purjehtia maailman merillä.

Etelä

Kerran oli kaunis ja utelias prinssi, joka asui kuningaskunnassaan etelässä. Hän halusi tietää kaiken maailmasta ja alkoi matkustaa ympäri sitä, tutkien ja ihastellen kaikkea, mitä hän näki.

Matkallaan prinssi tapasi monia ihmisiä ja eläimiä, ja he kertoivat hänelle tarinoita ilmansuunnista ja maailmasta. Hän kuuli, että etelänavalla osoittava ilmansuunta oli etelä, ja että se oli tärkeä tietää, jos halusi löytää tiensä takaisin kotiin.

Prinssi oli utelias ja halusi tietää enemmän, joten hän alkoi tutkia ilmansuuntia yhä syvemmin. Hän huomasi, että etelä osoittaa kohti maapallon etelänapaa, sillä maailman pyörittäminen auringon ympäri teki sen niin. Hän ymmärsi, että etelä osoittaminen etelänavalle oli tärkeää, sillä se auttoi ihmisiä ja eläimiä löytämään tiensä takaisin kotiin, jos he eksyivät.

Itä ja länsi

Kerran oli eräs moottoriveneilijä, joka halusi selvittää miten hän voisi erottaa idän ja lännen toisistaan merellä. Hän tiesi, että tämä tieto oli tärkeää hänen turvallisuudelleen ja matkansa suunnittelulle.

Hän kysyi neuvoja muilta moottoriveneilijöiltä, mutta ei löytänyt selkeää vastausta. Lopulta hän päätti kysyä apua tutkijalta, joka oli erittäin tietoinen maailman ilmiöistä.

Tutkija selitti, että idän ja lännen erottaminen toisistaan on mahdollista tarkastelemalla auringon nousua ja laskua. Idässä auringon ensimmäiset säteet näkyvät ensin ja lännessä viimeisimpänä. Tämän perusteella moottoriveneilijä voisi arvioida, mihin suuntaan hänen olisi matkattava saavuttaakseen haluamansa paikan.

Tutkija antoi myös vinkin käyttää GPS:ää, joka näyttää tarkan paikannuksen ja suunnan. Tämä auttoi moottoriveneilijää navigoida tarkasti ja turvallisesti merillä.

KOULUTUSVINKKI:

Koulutusvinkki

PALAUTETTA:

Parannusehdotus / yhteys

REKISTERÖIDY

KIRJAUDU SISÄÄN