Henkilökohtainen varustus

Vesilentämisessä olosuhteet ovat erilaisia kuin maalentotoiminnassa. Koneissa on yleensä pelastusliivit, köydet, mela ja muut tarvikkeet valmiina, mutta lentäjän on esimerkiksi vaatetuksen osalta varautua rantautumiseen. Monessa vesilentokoneessa (Maule, Auster) on kattoikkunat, joten hyvälaatuinen lippalakki on usein hyvin tarpeellinen. Kengät on hyvä olla mukavat, mutta helposti ja nopeasti otettavissa pois jalasta rantautumisen yhteydessä. Hiekkarannalle rantautuessa kengät, jotka voivat myös kastua ovat kätevät. Tähän tarkoitukseen on purjehduskenkiä tai rantakäyttöön suunniteltuja kenkiä.

Retkeilykäyttöön tarkoitetut katkohousut ovat vesilentokäytössä kätevät. Välillä rantautumisen yhteydessä voi joutua kahlaamaan vedessä, jolloin housuista saa tehtyä shortsit.

Hyvät aurinkolasit ovat luonnollisesti tarpeen. Vesilentokäytössä polaroidaurinkolasit voivat olla kätevät, koska ne voivat estää heijastuksia vedestä esimerkiksi veden syvyyttä arvioidessa.

Kännykälle kannattaa hankkia vedenpitävä pussukka. Samoin varavaatteet ja pyyhe on hyvä pakata ainakin pidemmälle reissulle mukaan.

KOULUTUSVINKKI:

PALAUTETTA:

REKISTERÖIDY

KIRJAUDU SISÄÄN