Yleistä vesilentämisestä

Tämän vesilentokoulutuksen järjestää Aviaattori-niminen DTO, jonka kouluttajana toimii lennonopettaja Mikko Sinervä (0405066731, mikko@sinerva.com). Aviaattorilla on oma turvallisuuspolitiikka, joka käydään koulutettavan kanssa lävitse ennen ensimmäistä koululentoa.

Vesilentokelpuutus mahdollistaa ilmailuharrastamisen laajentamisen uusiin ympäristöihin ja olosuhteisiin. Vesilentokurssin käymällä moni kokee olevansa varmempi ja turvallisempi lentäjä myös pyöräkoneella lentäessään, koska vesilentäminen vaatii uudenlaista ympäristön havainnointia ja se edellyttää puskalentotekniikoiden käyttöä monissa paikoissa.

Vesilentokoneella liikutaan ympäristössä, jossa lentokoneet eivät ole arkipäiväisiä laitteita: vesilentotoiminnassa saa varautua kyselyihin lentotoiminnasta ja lentämisestä yleensä. Toisaalta tämä mahdollistaa lentäjälle aivan uudenlaisia elämyksiä matkailun, retkeilyn, kyläilyn, luonnosta nauttimisen tai vaikka kalastamisen suhteen. Vesilentokoneella lentokentät eivät enää ole ainoita mahdollisia kohteita, joten vesilentäjän tapaa useammin selailemassa saariston oppaita tai satamakirjoja AIP:n sijaan.

Vesilentämisen myötä lentäjän tulee perehtyä hyvin vesillä liikkumisen määräyksiin ja käytäntöihin. Veneilykokemuksesta on luonnollisesti hyötyä, mutta kaikki tarvittava on kuitenkin helposti opittavissa. Ennen kurssille tuloa kannattaa kuitenkin opetella tarvittavat solmut ja tutustua vesiliikenteen säädöksiin sekä merikartan lukuun.

KOULUTUSVINKKI:

PALAUTETTA:

REKISTERÖIDY

KIRJAUDU SISÄÄN