East Side Sailing Team

East Side Sailing Team

East Side Sailing Team Lasten Purjehduskoulut ovat Itä-Helsingin ja Sipoon alueella toimivien pursiseurojen ja venekerhojen järjestämää toimintaa. Toimintaa on ympäri vuoden, kesäisin vesillä lähes jokaisena päivänä toukokuusta syyskuuhun sekä talvisin liikunnan ja teorian parissa kerran tai pari viikossa.

Lasten Purjehduskoulussa taitoja opetetaan turvallisessa ympäristössä koulutettujen ohjaajien opastuksella. Lasten purjehduskoulu on Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n jäsenseurojen konsepti, jonka mukaan järjestetään korkealaatuista purjehduksen alkeisopetusta ympäri Suomen.

Purjehduskouluun mukaan ilmoittautuessa ei tarvitse olla aiempaa purjehdus- tai veneilykokemusta. Alkuun tutuksi tulevat veneessä liikkuminen, veneen ohjaaminen sekä erilaisten käännösten tekeminen. Lasten purjehduskoulussa opit tarvittavat taidot, jotta harrastus voi jatkua seurojen järjestämiin harjoituksiin.

Lasten purjehduskursseilla ja -leireillä opitaan hallitsemaan purjejollaa itsenäisesti ja samalla saadaan hienoja kokemuksia luonnonläheisestä sekä monipuolisesta lajista. Kalustona ESST:n kursseilla käytetään ensisijaisesti Optimisti- ja Zoom8- jollia, mutta käydään purjehtimassa myös hieman isompia köliveneitä.

Purjehdusharrastusta voi kurssin jälkeen jatkaa osallistumalla seuran viikottain järjestämiin harjoituksiin, sekä myöhemmin taitojen kehittyessä yhdessä muiden purjehtijoiden kanssa kilpailuihin niin Suomessa kuin ulkomailla. Kilpailuissa mukana ovat opastamassa aina myös tutut seuravalmentajat. Itä-Helsingistä on vuosien aikana aloittanut myös moni huippupurjehtija, niin Euroopan- kuin Maailmanmestarikin.

Tule mukaan purjehtimaan!

Koulutuksia ei ole
Koulutuksia ei ole